Sajtos rakott burgonya hozzávalók:

1 kg burgonya

só, fehérbors

1 csomag snidling vagy újhagyma

17 dkg márványsajt

10 dkg reszelt parmezán sajt

2,5 dl tej

1 gerezd fokhagyma

Sajtos rakott burgonya elkészítése:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, majd belerakunk egy sor krumplit. Megszórjuk sóval, borssal, összevágott snidlinggel, a kis kockákra vágott márványsajttal és a reszelt parmezánnal.

A rétegezést addig folytatjuk, míg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére krumpli jön. A fokhagymát összezúzzuk, a tejhez keverjük, majd a krumplira öntjük. A tálat az előmelegített sütőbe tőljuk, majd 60-75 perc alatt készre sütjük.

Önálló fogásként is kitűnő, de jól illik mellé párolt hal- vagy szárnyashús.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc