Sajtos zeller párizsiasan hozzávalók:

2 db közepes nagyságú zellergumó

10 dkg vaj

2 dl tejföl

4 tojás

10 dkg reszelt sajt

10 dkg zsemlemorzsa

só, törött bors

Sajtos zeller párizsiasan elkészítése:

A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára fozzük, végül leszurjük. A tojásokat megfozzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk.

A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk.

Egy tűzálló tálat kivajazunk és egy réteg főtt zellert szétterítünk benne. Beborítjuk főtt kemény tojáskarikákkal, tejföllel, reszelt sajttal és pirított vajas morzsával. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak.

Végül előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc