Sonkás egytál hozzávalók:

1 fej hagyma

20 dkg sampinyon gomba

2 evőkanál citromlé

20 dkg gépsonka

40 dkg hosszú szemű rizs

1 evőkanál vaj

2 evőkanál olaj

7,5 dl húsleves (kockából)

10 dkg reszelt sajt

Sonkás egytál elkészítése:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, megcsepegtetjük citromlével. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A rizst megmossuk.

A vajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a gombát.Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst, és kissé megpirítjuk.

A gombát, a sonkát belekeverjük, aláöntjük a húslevest, sóval ízesítjük, és fedő alatt kb. 20 percig főzzük.Lefedve még 15 percig állni hagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, és tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc