Húsos kukoricapuffancs hozzávalók:
4 személyre
1 zacskó fagyasztott morzsolt kukorica vagy 1 doboz konzerv csemegekukorica
20 dkg sovány darált sertéshús
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 dl száraz/félszáraz fehérbor
2 púpos evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál finomliszt
1-1 kiskanál sütőpor és só
1 csokor petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött bors
a sütéshez olaj
Húsos kukoricapuffancs elkészítése:
Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darálthúst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fagyos kukoricát (vagy a levétől leszűrt csemegekukoricát), a felvert tojást, bort, kukorica- és finomlisztet, fűszereket, zúzott fokhagymát, sütőport és a finomra vagdalt zöldpetrezselymet.
A masszát jól összedolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük. Ezután a masszát evőkanállal bő forró olajba adagolva a puffancsok mindkét felét megsütjük. Ha már pirosasbarna, kivesszük az olajból és jól lecsöpögtetjük. Salátával tálaljuk.
0 hozzászólás