Húsos kukoricapuffancs hozzávalók:

4 személyre

1 zacskó fagyasztott morzsolt kukorica vagy 1 doboz konzerv csemegekukorica

20 dkg sovány darált sertéshús

2 tojás

1 fej vöröshagyma

1 dl száraz/félszáraz fehérbor

2 púpos evőkanál kukoricaliszt

1 evőkanál finomliszt

1-1 kiskanál sütőpor és só

1 csokor petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál törött bors

a sütéshez olaj

Húsos kukoricapuffancs elkészítése:

Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darálthúst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fagyos kukoricát (vagy a levétől leszűrt csemegekukoricát), a felvert tojást, bort, kukorica- és finomlisztet, fűszereket, zúzott fokhagymát, sütőport és a finomra vagdalt zöldpetrezselymet.

A masszát jól összedolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük. Ezután a masszát evőkanállal bő forró olajba adagolva a puffancsok mindkét felét megsütjük. Ha már pirosasbarna, kivesszük az olajból és jól lecsöpögtetjük. Salátával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc