Húsos rakott cukkini hozzávalók:

1,5 kg cukkini

50 dkg darált hús

10 dkg margarin vagy olaj

3 dl tejföl

4 tojás

10 dkg reszelt sajt

só, őrölt bors ízlés szerint

Húsos rakott cukkini elkészítése:

A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, kétfelé vágjuk, a belsejét kanál segítségével kikaparjuk, majd a húsát fél centiméteres vastagságú szeletekre vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.

Ezután szűrőlapát segítségével kiszedjük és hagyjuk lehűlni.A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és karikákra szeleteljük.

A zsiradék felét felmelegítjük, hozzáadjuk a darált húst, jól átkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk.

Egy jénai tálat vagy tepsit kikenünk a maradék zsiradékkal, majd a cukkiniszeletek felét a tálba terítjük. Erre rétegezzük a húst és a tojáskarikákat, kissé megsózzuk, majd meglocsoljuk a tejföl egy részével. Ezután betakarjuk a maradék cukkinivel, majd rálocsoljuk a megmaradt tejfölt is.

Hideg sütőbe téve átsütjük. Közben rászórjuk a reszelt sajtot, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc