Kolbászos-kukoricás rizs hozzávalók:

30 dkg lángolt kolbász

4 szelet húsos füstölt szalonna

450 g zsenge morzsolt kukorica

30 dkg rizs

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál kurkuma

őrölt bors ízlés szerint

ételízesíto

Kolbászos-kukoricás rizs elkészítése:

Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, közben megpirítjuk rajta a vékonyra szeletelt lángolt kolbászt.

Kiszedjük, a megmaradt zsíradékon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a kukoricát és a rizst.

Kétszeres mennyiségű vízzel fölengedjük, kurkumával, őrölt borssal és ételízesítovel elkeverjük.

Fölforraljuk, majd kis lángon alaposan lefedve főzzük, hogy a rizs fölszívja a levét. Amikor a rizs puha, akkor a pirított kolbászkarikákat belekeverjük és azonnal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc