Csirkemell pirított gombával hozzávalók:

4 személyre

20 dkg erdei gomba

20 dkg sampinyon gomba

2 evőkanál vaj

1 nagy csokor petrezselyem

4 kisebb csirkemell

só, bors

4 evőkanál liszt

2 evőkanál olaj

1 dl száraz fehérbor

néhány salátalevél

Csirkemell pirított gombával elkészítése:

A kétféle gombát megtisztítjuk, kalapkájukat és szárukat felszeleteljük. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk a gombát és fedő nélkül, erős tűzön 5-6 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tűzről, lazán összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, fedő alatt melegen tartjuk.

A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lehúzzuk, leöblítjük, szárazra törölgetjük. Bedörzsöljük sóval, frissen őrölt borssal, majd lisztbe forgatjuk, lerázzuk róluk a fölösleget. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket és mérsékelt tűzön, fedő nélkül, mindkét oldalukon 5-5 percig aranysárgára sütjük őket, majd alájuk öntjük a bort és erős tűzön további 5 percig forraljuk.

Kivesszük a húst a serpenyőből, négy fél mellet egészben hagyunk, négyet kissé rézsútosan felszeletelünk és eredeti formájukra igazítva előmelegített tálra rendezzük őket. Melléjük-köréjük halmozzuk a pirított gombát, végül bevonjuk az átszűrt pecsenyelével és a leöblített salátalevelekkel díszítjük.

Burgonyapüré, krokett, polenta (puliszka), rizibizi illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc