Márton-napi libacomb hozzávalók:

4 személyre

4 db tisztított libacomb

1 csomag libaaprólék

10 dkg sárgarépa

10 dkg zellergumó

10 dkg póréhagyma

1 fej hagyma

fokhagyma

üröm

só, bors

3 dl fehérbor

1 dl szárnyas spanyolmártás

25 dkg sütőtök

80 dkg kész almás piroskáposzta

1 evőkanálnyi piros currypaszta

25 dkg dióbél

3 evőkanálnyi méz

készre főzött burgonyagombóc

Márton-napi libacomb elkészítése:

A libacombot sózd, borsozd, s tepsiben (kevés forró zsiradékon) végezd el az elősütést, majd locsold le a fehér borral. Tedd mellé a libaaprólékot, a megtisztított és kis kockákra vágott répát, zellert, pórét, a felkarikázott hagymát, a fokhagymagerezdeket, szórd meg ürömmel, és középmeleg sütőben (180-200 °C-on) süsd készre.

Közben időnként locsold meg a saját levével. (A comb addig nem sült át, amíg – az ízületnél megszúrva – a belőle kicsorduló lé véres.)

Ha a húst kész, vedd ki a tepsiből, s az alatta maradt levet szűrd le. A léről szedd le a zsírt, s azt tedd félre. A visszamaradt szaftot forrald össze a spanyolmártással, s a tálalásig tartsd melegen.

A félretett zsiradékból tegyél 2 evőkanálnyit egy lábasba, hevítsd fel, s jól forgasd meg benne a felkockázott sütőtököt. Ha kicsit megpuhult, add hozzá a kész almás piroskáposztát, ízesítsd currypasztával, s jól forrald össze.

A dióbelet tisztítsd meg, s főzd bele a felforralt mézbe.

Tálaláskor minden tányérra tegyél egy combot, egy kis káposztát, diót és gombócot, a húst pedig vond be a mártással.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc