Almás csirkemáj fóliában hozzávalók:
60 dkg csirkemáj
4 db savanykás alma
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 kiskanál majoránna
őrölt bors
só
Almás csirkemáj fóliában elkészítése:
Az almák magházát kivájjuk és a gyümölcsöket 1 cm vastag karikákra vágjuk. A májat megtisztítjuk, őrölt borssal és majoránnával megszórjuk.
A hagymát megtisztítjuk és fölkarikázzuk. Négy nagyobb darab (dupla) alufólia lapot olajjal megkenünk. Ráfektetünk 2-2 almakarikát.
Egyenlően elosztjuk rajta a csirkemájat, beborítjuk a hagyma- majd almakarikákkal.
Megsózzuk és a fóliába gondosan becsomagolva faszénparázsba süllyesztjük, s 15-20 perc alatt megsütjük.
Tökéletes egytálétel, de szolgálhatunk mellé valamilyen köretet is.
0 hozzászólás