Mediterrán hal egyszerűen hozzávalók:
1 kg tonhalfilé
1 üveg száraz fehérbor
2 nagy fej hagyma
fél kiló paradicsom
2 citrom
babérlevél
só, bors
majoranna
Mediterrán hal egyszerűen elkészítése:
A világ legegyszerűbb halétele. A tonhalfilét besózom. Mélyebb sütőtálba helyezek pár szeletet, megszórom a karikra vágott hagymával, paradicsommal és citrommal. Majd még egy réteg halat és még egy réteg zöldséget teszek rá.
A tetejére borsot, majorannát szórok, teszek bele 4-5 babérlevelet is. Felöntöm a borral. Alufóliával lefedem, az alufóliát kicsit megszúrkálom és közepes fokozaton addig sütöm, míg a hal és a zöldségek meg nem párolódnak (kb. fél óra).
A bor hatására a citrom is megpuhul, bor ízű lesz, így azok is megehetik, akik önmagában nem szeretik a citromot.
Kínálhatunk mellé tzatzikit is.
Kruplipürével vagy rizzsel tálalom. Kitűnő fogyókúrás étel.
0 hozzászólás