Mentett ropogós hozzávalók:

4 személyre

35 dkg főtt vagy sült hús

15-20 dkg sűrű besamel

2 tojássárgája

vaj

2 egész tojás

liszt

zsemlemorzsa

zsír vagy olaj

petrezselyem

bors

Mentett ropogós elkészítése:

A húst vágd apró kockákra, kevés forró vajon pirítsd petrezselyemmel néhány percig, majd add hozzá a besamelt és a tojássárgákat, sózd, borsozd. A jól összedolgozott masszát hűtsd le, formálj belőle kis rudakat és ezeket a sütésig tartsd jégszekrényben.

A kroketteket közvetlenül a tálalás előtt forgasd lisztbe, elhabart tojásba, majd zsemlemorzsába és bő, forró zsiradékban süsd pirosra. Valamilyen mártással önálló étel is lehet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc