Angolna nyárson hozzávalók:

60 dkg tisztított angolna

őrölt bors

1 evőkanál pirospaprika

4 db húsos zöldpaprika

4 db paradicsom

2 nagy fej vöröshagyma

1 dl olaj

10 dkg húsos füstölt szalonna

Angolna nyárson elkészítése:

Az angolna bőrét lehúzzuk, a húsát felszeleteljük, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk, olajjal leöntjük és néhány órán át, állni hagyjuk.

A zöldpaprikát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a szalonnát a haldarabokhoz hasonló nagyságú darabokra vágjuk.

A halat lecsepegtetjük és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva, nyársra fűzzük. Faszénparázs felett, forgatva megsütjük, közben a visszamaradt olajjal kenegetjük.

Az angolna inkább a kínai halételek közé tartozik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc