Angolna nyárson hozzávalók:
60 dkg tisztított angolna
só
őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
4 db húsos zöldpaprika
4 db paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
1 dl olaj
10 dkg húsos füstölt szalonna
Angolna nyárson elkészítése:
Az angolna bőrét lehúzzuk, a húsát felszeleteljük, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk, olajjal leöntjük és néhány órán át, állni hagyjuk.
A zöldpaprikát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a szalonnát a haldarabokhoz hasonló nagyságú darabokra vágjuk.
A halat lecsepegtetjük és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva, nyársra fűzzük. Faszénparázs felett, forgatva megsütjük, közben a visszamaradt olajjal kenegetjük.
Az angolna inkább a kínai halételek közé tartozik.
0 hozzászólás