Papagáj szelet hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg cukor
4 darab tojás
25 dkg margarin
25 dkg liszt
só
1 kávéskanál szódabikarbóna
1,5 dl tejföl
1 csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag puncsízű főzős pudingpor
vaj
liszt
Mázhoz:
20 dkg porcukor
2 púpozott evőkanál kakaó
3 evőkanál tej
6 dkg vaj
Papagáj szelet elkészítése:
A papagáj szelethez a margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe egy csipet sót és egy kávéskanál szódabikarbónát keverünk.
Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a habosra kevert tojássárgájás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva.
Az így kapott tésztát három részre osztjuk. Az egyikbe csokis, a másikba vaníliás, a harmadikba puncsos pudingot keverünk. Kivajazott lisztezett őzgerincformába kanalanként felváltva adagoljuk, a végén kicsit összerázzuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a mázat és a kihűlt süteményre öntjük.
0 hozzászólás