Papagáj szelet hozzávalók:

Tésztához:

35 dkg cukor

4 darab tojás

25 dkg margarin

25 dkg liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

1,5 dl tejföl

1 csokoládé

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag puncsízű főzős pudingpor

vaj

liszt

Mázhoz:

20 dkg porcukor

2 púpozott evőkanál kakaó

3 evőkanál tej

6 dkg vaj

Papagáj szelet elkészítése:

A papagáj szelethez a margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe egy csipet sót és egy kávéskanál szódabikarbónát keverünk.

Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a habosra kevert tojássárgájás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva.

Az így kapott tésztát három részre osztjuk. Az egyikbe csokis, a másikba vaníliás, a harmadikba puncsos pudingot keverünk. Kivajazott lisztezett őzgerincformába kanalanként felváltva adagoljuk, a végén kicsit összerázzuk.

180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a mázat és a kihűlt süteményre öntjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc