Parfékockák hozzávalók:

3 dl tejszín

5 dkg étcsokoládé

1-2 evőkanál méz ízlés szerint

a díszítéshez tetszés szerint reszelt csokoládé

gyümölcs

tejszínhab

csokoládéöntet

Parfékockák elkészítése:

A csokoládét reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Készítsünk elő 2 darab jégkockatartót és 2 darab jégkockatartó nagyságú fóliát.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mézet és a reszelt csokoládét. Gyorsan megtöltjük a masszával a jégkockatartó üregeit, és fóliával letakarjuk.

Azonnal betesszük a mélyhűtőbe. Legalább 3 órán keresztül fagyasztjuk.

Tálalás előtt előkészítjük a desszert díszítéséhez szánt anyagokat, például tejszínhabot, reszelt csokoládét és friss vagy befőtt (lecsurgatott) gyümölcsöt.

Jó, ha előzőleg a kompótos tálkákat vagy a kehelypoharakat is előhűtjük, mert így a parfé nehezebben olvad el. Közvetlenül fogyasztás előtt a megtöltött jégkockatartót kivesszük a mélyhűtőből, és 5 percnyi várakozás után – ugyanúgy, mint a jégkockát – a parfékockákat kitördeljük belőle.

Feldíszítjük az előkészített hozzávalókkal, és azonnal tálaljuk.

A parfé akkor jó igazán, ha nem túl édes. Ugyanígy készíthetünk gyümölcsös parfét is. Ez esetben a gyümölcsöket összezúzzuk, vagy nagyon apróra vágjuk, és tejszínhabba keverjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc