Krémsajtos gyümölcssaláta hozzávalók:

60 dkg idénygyümölcs

2 dl tejföl

10 dkg krémsajt

2-3 evőkanál méz

5 dkg darált dióbél

1/2 citrom leve

Krémsajtos gyümölcssaláta elkészítése:

A gyümölcssaláta mártásához a krémsajtot a tejföllel simára keverjük, majd annyi mézzel édesítjük, hogy csak kellemesen, és ne nagyon legyen édes. Belekeverjük a darált dió felét. A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és meghámozzuk, majd a gyümölcs jellegétől függően feldaraboljuk. Azonnal meglocsoljuk citromlével, hogy eredeti színüket megtartsák. Befedve, fél órára félretesszük.

Ezután a citromos levet leszűrjük, és a mártáshoz keverjük. A feldarabolt gyümölcsöket üvegtálra halmozzuk, és meglocsoljuk a mártással. Rászórjuk a megmaradt darált diót, és befedve a hűtőszekrényben egy-két órán keresztül hűtjük. Készíthető fele befőttből is, fele nyers gyümölccsel keverve.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc