Eszpresszó szelet hozzávalók:
250 g vaj
180 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
2 dl frissen készített eszpresszó kávé
100 g apró kockákra darabolt étcsokoládé
100 g darált mogyoró
Öntet
200 g porcukor
4 evőkanál eszpresszó kávé
2 evőkanál kávé vagy mokkalikőr
Eszpresszó szelet elkészítése:
A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kávét és a darált mogyorót, és jól átkeverjük.
Utoljára beletesszük a csokoládédarabkákat, gyorsan megkeverjük. A tésztát kivajazott tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, és 180-200°C-on 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük.
A porcukrot a kávéval és a likőrrel simára keverjük. A már megsült és langyosra kihűlt tésztára öntjük. Kb. 20 szeletre vágjuk.
0 hozzászólás