Romantikus kávés muffinok kalappal hozzávalók:
60 g liszt
60 g étkezési keményítő
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
2 tojás
100 g felolvasztott margarin
75 ml eszpresszó kávé
A tetejére
200 g krémsajt
1 evőkanál krémtejföl
1 teáskanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor
40 g porcukor
cukorkák
Romantikus kávés muffinok kalappal elkészítése:
A tésztához valókat tálba tesszük, és simára keverjük. A tésztát 12 db 7 cm átmérőjű muffin formába öntjük.
A formákat egy tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben (alsó/felső sütés) 200°C-on 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. Süthetjük hőlégkeveréssel is, ekkor 170-190°C-ra kell előmelegíteni a sütőt és a sütési idő 20-25 perc.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük. A masszát a fent leírtak alapján elősütött forró muffinokon elosztjuk, és kb. 10 percig tovább sütjük változatlan sütőbeállítás mellett.
Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk cukorkákkal vagy kakaóporral. A „kalapok” megakadályozzák a gyors kiszáradást, így a muffinok másnapra is frissek maradnak.
0 hozzászólás