Romantikus kávés muffinok kalappal hozzávalók:

60 g liszt

60 g étkezési keményítő

2 teáskanál sütőpor

1 csipet só

2 tojás

100 g felolvasztott margarin

75 ml eszpresszó kávé

A tetejére

200 g krémsajt

1 evőkanál krémtejföl

1 teáskanál étkezési keményítő

1 csomag vaníliás cukor

40 g porcukor

cukorkák

Romantikus kávés muffinok kalappal elkészítése:

A tésztához valókat tálba tesszük, és simára keverjük. A tésztát 12 db 7 cm átmérőjű muffin formába öntjük.

A formákat egy tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben (alsó/felső sütés) 200°C-on 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük. Süthetjük hőlégkeveréssel is, ekkor 170-190°C-ra kell előmelegíteni a sütőt és a sütési idő 20-25 perc.

Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük. A masszát a fent leírtak alapján elősütött forró muffinokon elosztjuk, és kb. 10 percig tovább sütjük változatlan sütőbeállítás mellett.

Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk cukorkákkal vagy kakaóporral. A „kalapok” megakadályozzák a gyors kiszáradást, így a muffinok másnapra is frissek maradnak.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc