Petőfi rostélyos hozzávalók:

5 személyre

5 szelet rostélyos

10 dkg zsír

20 dkg hagyma

1 gerezd fokhagyma

15 dkg lecsó

2 dkg paradicsompüré

2 dkg liszt1

5 dkg pirospaprika

1 g köménymag

1-2 g majoránna

2 dkg só

5 db lángos

20 dkg füstölt szalonna

Petőfi rostélyos elkészítése:

A megsózott és lisztbe megforgatott rostélyosokat zsírban hirtelen átsütjük és egy megfelelő nagyságú lábasba tesszük. Ebben a zsírban világosra pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsompürét, az összezúzott fokhagymát, a köménymagot és a majoránnát.

Az egészet elkeverjük, felöntjük kevés vízzel, néhány percig forraljuk és ráöntjük a rostélyosra. Annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a rostélyosokat ellepje, és fedő alatt lassan pároljuk.

Időnként megforgatjuk és ha kell, kevés vizet öntünk utána. A hús teljes megpuhulása előtt hozzáadjuk a lecsót és így fejezzük be a párolást.

Tálalásnál 5 db burgonyalángost adunk mellé és azok tetejére 1-1 db sült szalonnát teszünk. A szalonnát 4 dkg-os szeletekre vágjuk, egy-egy cm távolságban bőrig bevagdaljuk és szép pirosra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc