Petőfi rostélyos hozzávalók:
5 személyre
5 szelet rostélyos
10 dkg zsír
20 dkg hagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg lecsó
2 dkg paradicsompüré
2 dkg liszt1
5 dkg pirospaprika
1 g köménymag
1-2 g majoránna
2 dkg só
5 db lángos
20 dkg füstölt szalonna
Petőfi rostélyos elkészítése:
A megsózott és lisztbe megforgatott rostélyosokat zsírban hirtelen átsütjük és egy megfelelő nagyságú lábasba tesszük. Ebben a zsírban világosra pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsompürét, az összezúzott fokhagymát, a köménymagot és a majoránnát.
Az egészet elkeverjük, felöntjük kevés vízzel, néhány percig forraljuk és ráöntjük a rostélyosra. Annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a rostélyosokat ellepje, és fedő alatt lassan pároljuk.
Időnként megforgatjuk és ha kell, kevés vizet öntünk utána. A hús teljes megpuhulása előtt hozzáadjuk a lecsót és így fejezzük be a párolást.
Tálalásnál 5 db burgonyalángost adunk mellé és azok tetejére 1-1 db sült szalonnát teszünk. A szalonnát 4 dkg-os szeletekre vágjuk, egy-egy cm távolságban bőrig bevagdaljuk és szép pirosra sütjük.
0 hozzászólás