Sült rizs csirkével és sonkával hozzávalók:

4 személyre

25 dkg konyhakész rizs

40 dkg csirkemellfilé

10 dkg főtt sonka

1 piros húsú paprika

20 dkg póréhagyma

25 dkg csiperkegomba

2 evőkanál olaj

kevés cseresznyepaprika-krém

2 evőkanál szójaszósz

curry

só, fehér bors

Sült rizs csirkével és sonkával elkészítése:

A rizst forrásban lévő sós vízben készre főzzük. Közben a csirkemellet és a sonkát széles csíkokra metéljük. A paprikát apróra feldaraboljuk.

A póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A csiperkegombát felszeleteljük.

Teflonserpenyőben a csirke- és sonkacsíkokat a forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük.

A visszamaradt zsiradékban a paprikát, a pórét és a gombát 5 percig pároljuk.Hozzáadjuk a hús- és sonkacsíkokat, valamint a lecsöpögtetett rizst, és együtt nagy lángon, állandó kevergetés közben átsütjük.

Végül 2 evőkanál vizet keverünk bele, cseresznyepaprika-krémmel, szójaszósszal és curryvel ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc