Karamellpuding hozzávalók:
1 zacskó vaníliás pudingpor
5 dl tej
15-20 dkg kristálycukor ízlés szerint
2 dl tejszín
Topping
csokireszelék vagy olvasztott csokoládé
Karamellpuding elkészítése:
A pudingport 5 evőkanál tejjel simára keverjük. A cukrot serpenyőbe szórjuk és szárazon, nagyon kis lángon addig pirítjuk, amíg karamell nem válik belőle. Ha már szép a színe, félrehúzzuk a tűzről, és beleöntünk fél dl tejet. Legyünk óvatosak, mert a forró cukorra öntött folyadék sistereg és kicsaphat az edényből.
Utána visszatesszük a tűzre, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad a tejben és folyékonnyá válik.
A megmaradt tejet közben felforraljuk és beleöntjük a tejes pudingport. Folytonos keverés közben sűrűre főzzük, majd hozzáöntjük a karamelles tejet is. Ha a puding már egynemű, vagyis teljesen összekeveredett benne a karamell, hagyjuk, hogy langyosra hűljön, közben néhányszor megkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és elfelezzük. Az egyik felét óvatosan beleforgatjuk a már kihűlt pudingba, majd gyorsan négy kompótos tálkába osztjuk.
A pudingot a hűtőszekrényben kissé lehűtjük, ezután a megmaradt tejszínhabbal és meghintjük némi csokoládéreszelékkel vagy lelocsoljuk kevés felolvasztott csokoládéval.
0 hozzászólás