Sült tarjarolád hozzávalók:
tarja
mustár
pirosarany
só, bors, vegeta
fokhagymakrém
szeletelt baconszalonna
alma
burgonya
Sült tarjarolád elkészítése:
Szép sovány tarjaszeleteket kiklopfolunk, megkenjük mustárral, fokhagymakrémmel, csemege pirosarannyal, meghintjük kevés borssal, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a szeletek közepére teszünk 1-2 vékony gerezd hámozott almát, a húst feltekerjük és mindegyiket 1-1 szelet baconszalonnába göngyöljük. A tekercseket kivajazott tepsibe tesszük.
Kisebb burgonyákat meghámozunk, tetejüket pogácsaszerűen bevagdaljuk, vegetával fűszerezzük, és a húsok mellé rakjuk.
Az egészet alufóliával lefedjük és sütőben puhára sütjük – kb 50 perc, majd a fóliát levéve pár perc alatt megpirítjuk.
A sült tarjarolád egyszerű és finom, de tetszés szerint lehet tovább bonyolítani töltelékekkel és formával.
0 hozzászólás