Rumos csokoládéhab hozzávalók:

2 dl tejszín

2 evőkanál kakaópor

1/2 dl tej

1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)

cukor ízlés szerint

1 mokkáskanál nescafé

csipetnyi só

roletti (ostya)

a díszítéshez tetszés szerint tejszínhab vagy csokoládéreszelék

Rumos csokoládéhab elkészítése:

A tejet ráöntjük a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is hozzáöntjük, folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és sűrű, krémszerű, sima nem lesz.

Egyetlen kakaószemnek vagy cukorszemcsének sem szabad benne maradni, mert a habszifon eltömődik, és „orrán-száján” fog fröcskölni!

Hagyjuk kihűlni, majd a rummal együtt keverjük hozzá a tejszínhez. Hűtőszekrénybe tesszük, és nagyon hidegre lehűtjük, csak ezután töltjük a habszifonba.

Előre lehűtött poharakat vagy kompótos tálkákat készítünk elő, és az asztalon nyomjuk bele a kakaós habot.

Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel vagy csokipasztillával, esetleg meggybefőttszemekkel. Ostyát is kínálhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc