Rumos csokoládéhab hozzávalók:
2 dl tejszín
2 evőkanál kakaópor
1/2 dl tej
1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál rumaroma)
cukor ízlés szerint
1 mokkáskanál nescafé
csipetnyi só
roletti (ostya)
a díszítéshez tetszés szerint tejszínhab vagy csokoládéreszelék
Rumos csokoládéhab elkészítése:
A tejet ráöntjük a kakaóporra, majd a cukrot, a sót és a nescafét is hozzáöntjük, folyamatos kevergetés közben kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor egészen felolvad a folyadékban, és sűrű, krémszerű, sima nem lesz.
Egyetlen kakaószemnek vagy cukorszemcsének sem szabad benne maradni, mert a habszifon eltömődik, és „orrán-száján” fog fröcskölni!
Hagyjuk kihűlni, majd a rummal együtt keverjük hozzá a tejszínhez. Hűtőszekrénybe tesszük, és nagyon hidegre lehűtjük, csak ezután töltjük a habszifonba.
Előre lehűtött poharakat vagy kompótos tálkákat készítünk elő, és az asztalon nyomjuk bele a kakaós habot.
Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéreszelékkel vagy csokipasztillával, esetleg meggybefőttszemekkel. Ostyát is kínálhatunk hozzá.
0 hozzászólás