Gyümölcsös dara hozzávalók:

8 dl tej

10 dkg búzadara

2 dl tejszín

4 evőkanál málnaszörp

25 dkg tetszés szerinti gyümölcs

porcukor ízlés szerint

1 zacskó vaníliás cukor

1 citrom kicsavart leve

csipetnyi só

Gyümölcsös dara elkészítése:

A búzadarát a 2 dl vízzel kevert tejbe szórjuk, és gyorsan kevergetve, kis lángon sűrűre főzzük, mintha tejberizst főznénk.

Nagyobb lapos tálra kenjük, hogy minél hamarabb kihűljön. Amíg hűl, a gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és nagyon apróra vágjuk.

A már langyos tejbedarát simára keverjük a málnaszörppel, a citromlével és a vaníliás cukorral, majd sóval és a frissen reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ezután (ha szükséges) kevés porcukrot is hozzáadunk. Végül beleforgatjuk a darabolt gyümölcsöt.

A gyümölcsös darát kis tálkákban elosztjuk, és befedve, a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Akár előző nap is elkészíthetjük. Közvetlenül tálalás előtt keményre vert tejszínhabbal díszítjük és kevés málnaszörppel locsoljuk meg vagy gyümölcsöt teszünk rá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc