Borban párolt húsos káposzta bográcsban hozzávalók:
8 személyre:
1 kg savanyú káposzta
1 l száraz fehérbor
2 evőkanál olaj
3-4 babérlevél
só
1 kiskanál fekete bors
60 dkg füstölt oldalas
30 dkg füstölt kolbász
30 dkg füstölt tarja
Borban párolt húsos káposzta bográcsban elkészítése:
Az olajjal kikent bográcsba terítjük a savanyú káposzta felét. Rátesszük a kisebb darabokra vágott húsféléket és a kolbászt, rászórjuk a fekete borsot és a babérleveleket.
Beborítjuk a maradék káposztával, kicsit megsózzuk. Fölöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a húsok mind megpuhulnak.
Héjában főtt vagy fóliában sült burgonyát adunk mellé.
0 hozzászólás