Diós-mazsolás darázsfészek hozzávalók:
60 dkg liszt
4 tojás sárgája
csipet só
4 dkg cukros tejben felfuttatott élesztő
kb. 3 dl langyos tej
15 dkg puha margarin (vaj)
20 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
10 dkg mazsola
Diós-mazsolás darázsfészek elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk. Beletesszük a tojássárgákat, a sót, az élesztőt, és a tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk belőle. Jól kidolgozzuk. Meglisztezve letakarjuk tiszta ruhával, és hagyjuk kelni. Közben a töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk. A megkelt tésztát fél kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tetejét megkenjük a cukorral kikevert margarinnal, egyenletesen megszórjuk a darált dióval és a mazsolával. A tésztát jó szorosan feltekerjük, és 20 egyforma darabra vágjuk.
A diós csigákat – csigás felükkel lefele – margarinnal kikent (kivajazott) tepsire tesszük, egymástól kissé távol. Oldalukat kenjük meg kenhetőre olvasztott margarinnal (vajjal). Hagyjuk itt is egy kicsit kelni, majd sütőben kb. 180°C-on (gázsütőnél 4-es, 5 ös fokozat) félig megsütjük, akkor meglocsoljuk kb. 1 dl langyos cukros tejjel. Addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Forrón tálaljuk. Hidegen is finom.
0 hozzászólás