Aszalt szilvával tűzdelt szarvascomb hozzávalók:
5 személyre
1 kg szarvascomb
15 dkg aszalt szilva
5 dl vegyes virágméz
3 dl vörösbor
2 dkg mustár
1 tojás
só
öröltbors
rozmaring
mandula
burgonya
Mártás
5 marék rózsaszirom
2 evőkanálnyi kristálycukor
1/2 citrom leve
3 dl vörösbor
Aszalt szilvával tűzdelt szarvascomb elkészítése:
Az aszalt szilvákat vékony szeletekre vágjuk és egy éjszakára virágmézbe áztatjuk. A megtisztított szarvascombot az áztatott aszalt szilvával megtűzdeljük. A visszamaradt mézet a vörösborral és a mustárral összeforraljuk. Ezután a kihűlt páclében 2 napig érleljük a szarvascombot. Pácolás után a vadas húst fűszerezzük, majd kb. 40 perc alatt – páclével locsolgatva – készre sütjük.
A mártáshoz előbb 3 marék rózsaszirmot veszünk és 2 órán át áztatjuk 5 dl felforralt vízben. Ezután a leszűrt levet összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fél citrom levét, a maradék rózsaszirmot, majd lassú tűzön lekvár sűrűségűre főzzük. A kész lekvárt a vörösborral és vágott rózsaszirommal gazdagítjuk.
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, tojást, sót, borsot és szerecsendiót keverünk hozzá, golyókat formázunk belőle, és a szeletelt mandulába forgatjuk.
0 hozzászólás