Sonkás sült paprika hozzávalók:
8 db szép zöldpaprika
20 dkg gépsonka
1 tojás
1 zsemle vagy 1 szelet kenyér
1/2 dl tej
1 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
só és törött bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
a tetejére 1 1/2 dl tejföl és 1 csokor kapor
Sonkás sült paprika elkészítése:
A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felőli oldaláról levágjuk a „kalapot”, és az ereket kiszedjük belőle. Kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A töltelékhez a kalapokon lévő paprikát leszedjük, és apróra összevágva, félretesszük.
A zsemlét kis kockákra aprítjuk, majd a tojással elhabart tejet ráöntve, jól összekeverjük. Hozzátesszük a nagyon apróra vágott sonkát, a tejfölt, a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A masszához még hozzáadjuk a félretett paprikadarabkákat, és az egészet jól összekeverjük.
Az elkészült tölteléket betöltjük a paprikákba. Háromujjnyi olajat forrósítunk, s egyenként nagyon óvatosan beleeresztjük a töltött paprikákat. 5 percig sütjük az egyik, majd további 5 percig a másik oldalát.
Csipesszel kiszedjük az olajból, és lecsurgatva, melegen tálaljuk.
Ki-ki megöntözi a kaporral és csipetnyi sóval elkevert tejföllel. Párolt rizs vagy sült burgonya, esetleg párolt zöldség illik hozzá.
0 hozzászólás