Sonkás sült paprika hozzávalók:

8 db szép zöldpaprika

20 dkg gépsonka

1 tojás

1 zsemle vagy 1 szelet kenyér

1/2 dl tej

1 evőkanál tejföl

2 gerezd fokhagyma

só és törött bors ízlés szerint

olaj a sütéshez

a tetejére 1 1/2 dl tejföl és 1 csokor kapor

Sonkás sült paprika elkészítése:

A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felőli oldaláról levágjuk a „kalapot”, és az ereket kiszedjük belőle. Kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A töltelékhez a kalapokon lévő paprikát leszedjük, és apróra összevágva, félretesszük.

A zsemlét kis kockákra aprítjuk, majd a tojással elhabart tejet ráöntve, jól összekeverjük. Hozzátesszük a nagyon apróra vágott sonkát, a tejfölt, a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A masszához még hozzáadjuk a félretett paprikadarabkákat, és az egészet jól összekeverjük.

Az elkészült tölteléket betöltjük a paprikákba. Háromujjnyi olajat forrósítunk, s egyenként nagyon óvatosan beleeresztjük a töltött paprikákat. 5 percig sütjük az egyik, majd további 5 percig a másik oldalát.

Csipesszel kiszedjük az olajból, és lecsurgatva, melegen tálaljuk.

Ki-ki megöntözi a kaporral és csipetnyi sóval elkevert tejföllel. Párolt rizs vagy sült burgonya, esetleg párolt zöldség illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc