Olasz csirkecomb hozzávalók:

4 személyre

4 csirkecomb

20 dkg gomba

10 dkg sajt

6 dkg sűrített paradicsom

4 evőkanál olaj

petrezselyem

oregánó

rozmaring

őrölt bors, só

Olasz csirkecomb elkészítése:

A combokat sózd meg, szórd meg oregánóval és rozmaringgal, majd fél óra pihentetés utána olajon mindkét oldalukat süsd kissé pirosra, végül a csirkedarabokat fektesd egy tűzálló tál aljába.

A visszamaradt olajon gyengén pirítsd meg a megtisztított és felszeletelt gombát, közben adj hozzá sót, borsot, finomra vágott petrezselymet, s végül a sűrített paradicsomot.

A paradicsomos gombát öntsd fel 1-1,5 dl meleg vízzel, egy pillanatra forrald is össze, majd ezt a ragut öntsd a csirkére.

A tűzálló tálat fedd le, s tedd előmelegített középmeleg sütőbe. Amikor a combok megpuhultak, szórj rájuk reszelt sajtot, s az ételt fedő nélkül annyi időre tedd vissza a sütőbe, hogy a teteje megpiruljon.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc