Bárányszeletek tejfölösen hozzávalók:
1 közepes méretű báránycomb
3-4 gerezd fokhagyma olaj
1 csésze tejföl
1 evőkanálnyi ecet
1 evőkanálnyi Worcestershire szósz
1/2 evőkanálnyi só
1/4 evőkanálnyi bors
1/4 evőkanálnyi pirospaprika
2-3 babérlevél
Bárányszeletek tejfölösen elkészítése:
Egy nagy serpenyőben hevíts kevés olajat, dobd bele a felkockázott bárányt, törd rá a fokhagymát, sózd, s addig keverd/forgasd, amíg a húsdarabok külseje körben meg nem pirul.
Ekkor szedd ki a húst, a visszamaradt zsiradékot pedig öntsd fel a tejföllel, az ecettel, a Worcestershire szósszal, sózd, borsozd és paprikázd, s lassú tűzön kevergesd, hogy a hússütésből visszamaradt pörzsanyagok feloldódjanak.
Végül ezt a mártást öntsd a húsra, add hozzá a babérleveleket, s az egészet forrald jól össze.
0 hozzászólás