Puskin rostélyos hozzávalók:

5 személyre

5 szelet rostélyos

20 dkg vegyes zöldség

8 dkg hagyma

10 dkg zsír

5 dkg liszt

3 dl tejföl

1 db babérlevél

1 dl fehérbor

2 dkg mustár

1 dkg cukor

1 dkg kapribogyó

fél citrom

fél csomag zöldpetrezselyem

törött bors, só

rizs

Puskin rostélyos elkészítése:

A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben felolvasztott zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy lábasba tesszük.

A zsírban a lisztet sárgára pirítjuk, hozzátesszük a 4 dkg apróra vágott hagymát, kissé megpirítjuk, hozzáöntjük a bort és 3 dl vizet, jól felforraljuk és ráöntjük a rostélyosokra. Hozzáadjuk a babérlevelet, és a citrom reszelt héját, befedjük és lassan pároljuk. Időnként megforgatjuk a húst és, ha szükséges vizet öntünk alá.

A zöldséget 6 cm hosszú finom metéltre vágjuk, a megmaradt hagymát karikázzuk, majd ezeket 2 dkg zsírban és kevés vízben puhára pároljuk.

Mikor a hús megpuhult, ráöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a zöldséget, a kapribogyót, a mustárt, a cukrot és a citrom levét, s az egészet még egyszer felforraljuk, majd finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Köretnek rizst, vagy makarónit adunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc