Puskin rostélyos hozzávalók:
5 személyre
5 szelet rostélyos
20 dkg vegyes zöldség
8 dkg hagyma
10 dkg zsír
5 dkg liszt
3 dl tejföl
1 db babérlevél
1 dl fehérbor
2 dkg mustár
1 dkg cukor
1 dkg kapribogyó
fél citrom
fél csomag zöldpetrezselyem
törött bors, só
Puskin rostélyos elkészítése:
A rostélyosokat kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben felolvasztott zsírban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy lábasba tesszük.
A zsírban a lisztet sárgára pirítjuk, hozzátesszük a 4 dkg apróra vágott hagymát, kissé megpirítjuk, hozzáöntjük a bort és 3 dl vizet, jól felforraljuk és ráöntjük a rostélyosokra. Hozzáadjuk a babérlevelet, és a citrom reszelt héját, befedjük és lassan pároljuk. Időnként megforgatjuk a húst és, ha szükséges vizet öntünk alá.
A zöldséget 6 cm hosszú finom metéltre vágjuk, a megmaradt hagymát karikázzuk, majd ezeket 2 dkg zsírban és kevés vízben puhára pároljuk.
Mikor a hús megpuhult, ráöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a zöldséget, a kapribogyót, a mustárt, a cukrot és a citrom levét, s az egészet még egyszer felforraljuk, majd finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Köretnek rizst, vagy makarónit adunk.
0 hozzászólás