Gyümölcsös csodatál hozzávalók:
6 dl tejszín
6 dl tejföl
2 db citrom leve, reszelt héja
20-25 dkg porcukor
2 doboz babapiskóta
idény gyümölcsök (banán, eper stb.) vagy befőtt
Gyümölcsös csodatál elkészítése:
A tejfölt a porcukorral és a citrom levével, reszelt héjával csomómentesre keverem.
A tejszínt keményre felverem, majd az ízesített tejföllel óvatosan összekeverem.
Rétegesen lerakom egy nagy jénai tálba, alulra krém, utána babapiskóta, majd megszóróm jó sűrűn darabolt gyümölccsel.
Ezt addig folytatom, amíg tart a hozzávaló. Legfelülre krém kerüljön. Előző este el kell készíteni, hogy összeérjenek a hozzávalók.
Tálalás előtt a tetejét is díszítem gyümölccsel.
Ha befőttel készítjük, akkor jól le kell csepegtetni. Bő félóra alatt elkészíthető. Nem olcsó, de nagyon finom.
0 hozzászólás