Rántott ponty csíki mártással hozzávalók:

8 szelet megtisztított ponty

5 dkg gomba

1 citrom leve

1 alma

1 kisebb fej főtt cékla

Panír

liszt

tojás

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Mártás

1 üveg majonéz

2 evőkanál száraz fehérbor

4 evőkanál tejszín

2 csapott kávéskanál cayenne bors (vagy őrölt fehérbors)

1 kávéskanál vöröshagymakrém

1 kávéskanál porcukor

Rántott ponty csíki mártással elkészítése:

A pontyot megmossuk, besózzuk. A gombát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés citromlével elkevert vízbe tesszük. Az almát meghámozzuk, húsát a céklával együtt apró kockákra vágjuk.

A halat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, de nem túlhevített olajban aranysárgára sütjük.

Elkészítjük a csíki mártást: a gombát a citromos vízben megpároljuk, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A majonézhez keverjük a bort és a tejszínt. Hozzáadjuk a vöröshagymakrémet, az almát, a céklát és az előpárolt gombát őrölt (cayenne vagy fehér) borssal, kevés porcukorral és 2-3 evőkanál citromlével ízesítjük.

Főtt burgonyát kínáljunk hozzá.

1 adag: 3278 kJ/783 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc