Rántott ponty csíki mártással hozzávalók:
8 szelet megtisztított ponty
5 dkg gomba
1 citrom leve
1 alma
1 kisebb fej főtt cékla
Panír
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Mártás
1 üveg majonéz
2 evőkanál száraz fehérbor
4 evőkanál tejszín
2 csapott kávéskanál cayenne bors (vagy őrölt fehérbors)
1 kávéskanál vöröshagymakrém
1 kávéskanál porcukor
Rántott ponty csíki mártással elkészítése:
A pontyot megmossuk, besózzuk. A gombát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Kevés citromlével elkevert vízbe tesszük. Az almát meghámozzuk, húsát a céklával együtt apró kockákra vágjuk.
A halat lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró, de nem túlhevített olajban aranysárgára sütjük.
Elkészítjük a csíki mártást: a gombát a citromos vízben megpároljuk, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A majonézhez keverjük a bort és a tejszínt. Hozzáadjuk a vöröshagymakrémet, az almát, a céklát és az előpárolt gombát őrölt (cayenne vagy fehér) borssal, kevés porcukorral és 2-3 evőkanál citromlével ízesítjük.
Főtt burgonyát kínáljunk hozzá.
1 adag: 3278 kJ/783 kcal
0 hozzászólás