Bélszín roston zöldfűszeres vajjal hozzávalók:
60 dkg bélszín
só, őrölt bors
2 evőkanál olaj
2 evőkanál mustár
10 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
1 csokor bazsalikom
Bélszín roston zöldfűszeres vajjal elkészítése:
A bélszínt szeletekre vágjuk, sóval, őrölt borssal megszórjuk, mustárral és olajjal megkenjük és lefedve, hűvös helyen legalább egy napon át érleljük.
A puha vajat összekeverjük a finomra vágott fokhagymával, petrezselyemmel, snidlinggel és bazsalikomlevéllel, kevés sóval ízesítjük, majd vizes alufóliára halmozzuk. Hengerré formálva becsomagoljuk és behűtjük.
A bepácolt hússzeleteket faszénparázs felett megsütjük, majd a rostélyról leemelve minden szeletre egy-egy kanálnyi fűszervajat helyezünk.
0 hozzászólás