Grilltipp: Bélszínkockák nyárson hozzávalók:
60 dkg bélszín (de disznócombból is szeretjük)
24 kisebb gombafej
4 sárga és piros színű kaliforniai paprika (kápia paprika is lehet)
2 késhegynyi őrölt bors
2-3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál mustár
só
Grilltipp: Bélszínkockák nyárson elkészítése:
A lehártyázott bélszínt körül-belül 4×4 cm-es kockákra vágjuk, és olajos-mustáros keverékben megforgatjuk.
A zöldpaprikából a bélszínhez hasonló nagyságú kockákat vágunk.
A konzerv gombafejekről leszűrjük a levet, a friss gombát pedig megtisztítjuk. Mivel csak a gombafejet hasznosítjuk, így a törzsére nem lesz szükségünk. Használjuk fel más gombás ételhez.
Az előkészített alapanyagokat – gombával kezdve és befejezve – váltakozva nyársra húzzuk.
Körben megsózzuk és meghintjük őrölt borssal.
Parázs fölött – gyakran forgatva a nyársat – megsütjük.
0 hozzászólás