Cseh túrós sütemény hozzávalók:
Tészta
20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
1 egész tojás
1/2 csomag sütőpor
15 dkg margarin
Töltelék
75 dkg túró
15 dkg margarin
15 dkg cukor
3 evőkanál liszt
5 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
Máz
5 tojásfehérje
20 dkg cukor
Cseh túrós sütemény elkészítése:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük.
A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk és egyenletesen az elősütött tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe és közben az 5 tojásfehérjéből 20 dkg cukorral kemény habot verünk.
A tészta tetejére kenjük és megszárítjuk.
0 hozzászólás