Cseh túrós sütemény hozzávalók:

Tészta

20 dkg liszt

20 dkg cukor

20 dkg darált dió

1 egész tojás

1/2 csomag sütőpor

15 dkg margarin

Töltelék

75 dkg túró

15 dkg margarin

15 dkg cukor

3 evőkanál liszt

5 tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

Máz

5 tojásfehérje

20 dkg cukor

Cseh túrós sütemény elkészítése:

A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük.

A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk és egyenletesen az elősütött tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe és közben az 5 tojásfehérjéből 20 dkg cukorral kemény habot verünk.

A tészta tetejére kenjük és megszárítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc