Cappuccino szelet hozzávalók:
Tészta
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 dl étolaj
4 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
5 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
Krém
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag tejszínízű pudingpor
6 dl tej
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál darált kávé
Cappuccino szelet elkészítése:
6 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat, a vizet, a kakaóport és a lisztbe kevert sütőport. Jól kikeverjük és végül hozzáadjuk a 6 tojás keményre felvert habját. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben megsütjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük. A 2 csomag tejszínes pudingport a tejjel felfőzzük és jól kihűtjük. Összekeverjük a margarinos krémmel. Felét a kihűlt tésztalapra kenjük.
A krém másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a darált kávét, és ezt a sárga krém tetejére simítjuk. Olvasztott csokoládé cseppekkel díszítjük.
Ha csokimázat akarunk rátenni, akkor a tetejére is tegyünk egy vékony piskóta lapot hogy megvédje a krémet.
0 hozzászólás