Rozmaringgal pácolt disznó hozzávalók:

2-3 személyre

40 dkg sovány sertéshús

2 fej vöröshagyma

1,5 dl olaj

liszt

rozmaring

Rozmaringgal pácolt disznó elkészítése:

A sertéshús szeleteket sózd be és klopfold ki.

1 dl olajból készíts páclevet az elmorzsolt rozmaringgal és a megtisztított, vékonyra felszeletelt vöröshagymával.

Hűtőszekrénybe téve ebben a lében érleld a húst 10-12 órán át, és közben legalább egyszer forgasd át a szeleteket, hogy egyenletesen pácolódjanak.

Sütés előtt a húsról csorgasd le az olajat, a hagymadarabokat pedig kapard le. A szeleteket forgasd lisztbe, s 1-2 milliméternyi forró olajon mindkét oldalukat süsd pirosra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc