Sonkával töltött palacsinta hozzávalók:
előre elkészített sós palacsinta
sonka vagy párizsi
trappista sajt
tejföl
margarin
vöröshagyma
só, bors, vegeta
Sonkával töltött palacsinta elkészítése:
A hagymát felkockázzuk és forró vajban vagy margarinban üvegesre sütjük.
Ha elkészült, befűszerezzük pirospaprikával, borssal, vegetával.
Ezután beletesszük a kockára vágott sonkát vagy párizsit és egy kicsit megsütjük.
Ha elkészült, szűrőn keresztül a zsiradékot összegyűjtjük egy edényben, amihez hozzákeverjük a tejfölt. A sonkát összekeverjük kockára vágott sajttal.
A sonkás töltelékkel megtöltjük a palacsintákat és batyukat formázunk belőlük.
Kivajazott tűzálló tálba helyezzük a batyukat, leöntjük a tejfölös krémmel és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük a legkissebb fokozaton.
Csak frissen finom!
0 hozzászólás