Bélszínszeletek Viktor Hugo módra hozzávalók:

4-5 személyre

80 dkg tisztított bélszín

2 dkg só

1 g törött bors

12 dkg zsír

10 db ajóka gyűrű

3 dl béarni mártás

5 db zsemle

hasábburgonya

Bélszínszeletek Viktor Hugo módra elkészítése:

A jól letisztított, lehártyázott középső bélszínrészt tíz egyenlő nagyságú darabra vágjuk, tenyerünkkel ütögetve kissé lelapítjuk, megsózzuk és borsozzuk. Öt meghámozott zsemléből 10 db 1-2 cm magas és 4 cm átmérőjű kerek szeletet szúrunk ki, és azok mindkét oldalát zsírban megpirítjuk.

A hússzeleteket zsírban hirtelen mindkét oldalukon pirosra sütjük. (Nem sütjük át teljesen a szeleteket, így ha már véres lé szivárog belőlük, rögtön kivesszük a zsírból.)

Tálalásnál a tál közepére helyezzük a zsemleszeleteket, rátesszük a bélszínszeleteket és azokat bevonjuk (berácsozzuk) sűrű béarni mártással, majd arra tesszük a kigöngyölt ajókagyűrűket.

Köretnek a tál két oldalára hasábburgonyát adunk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc