Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 finomra vágott vöröshagyma
3 gerezd zúzott fokhagyma
0,5 pohár almaecet
2 dl sűrített paradicsom
4 evőkanál méz
kiskanál kakukkfű
kiskanál bazsalikom
fél pohár Worcester szósz
1 pohár húsleves
1,5 kg sertésoldalas
só, bors
Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban elkészítése:
Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kis lángon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az almaecetet, nagy lángon 3 percig sütjük.
Majd jöhet rá a paradicsom, fűszerek, méz, szósz, húslé, így közepes lángon 12-15 percig főzzük. Az oldalast leöntjük ezzel a főzött szósszal, 15 percig pácoljuk.
Előmelegítjük a sütőt, egy nagy hőálló edénybe tesszük az oldalas darabokat, zsíros részükkel felfelé.
Ráöntjük a páclét, és ízesítjük.
Kb 1 óráig sütjük a sütőben.
10 percenként meglocsolgatjuk a páclével, ha a szósz kezd leragadni, egy kis vizet öntünk hozzá.
0 hozzászólás