Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj

1 finomra vágott vöröshagyma

3 gerezd zúzott fokhagyma

0,5 pohár almaecet

2 dl sűrített paradicsom

4 evőkanál méz

kiskanál kakukkfű

kiskanál bazsalikom

fél pohár Worcester szósz

1 pohár húsleves

1,5 kg sertésoldalas

só, bors

Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban elkészítése:

Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kis lángon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az almaecetet, nagy lángon 3 percig sütjük.

Majd jöhet rá a paradicsom, fűszerek, méz, szósz, húslé, így közepes lángon 12-15 percig főzzük. Az oldalast leöntjük ezzel a főzött szósszal, 15 percig pácoljuk.

Előmelegítjük a sütőt, egy nagy hőálló edénybe tesszük az oldalas darabokat, zsíros részükkel felfelé.

Ráöntjük a páclét, és ízesítjük.

Kb 1 óráig sütjük a sütőben.

10 percenként meglocsolgatjuk a páclével, ha a szósz kezd leragadni, egy kis vizet öntünk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc