Meggyes-pudingos szelet hozzávalók:

30 dkg liszt

7,5 dkg porcukor

11 dkg margarin

1 tojás

1 dkg szalakáli

1 dl tej

Krém

25 dkg cukor

40 dkg margarin

6 dl tej

2 csomag vaniliás pudingpor

meggy

Meggyes-pudingos szelet elkészítése:

A szalakálit a tejben megfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 3 lapot sütünk. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. 6 dl tejben felfőzünk 2 csomag vaniliás pudingport (én a cukrot is inkább a pudingba főzöm).

Ha megfőtt, belekeverünk egy kis meggylét. Ha langyosra hűlt, belekeverünk egy fél liter meggyet. Ha kihűlt, összedolgozzuk a margarinnal, és megtöltjük a lapokat. A felső lapot megszórjuk porcukorral.

A meggyes vanília puding önmagában is finom desszert.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc