Sajtos ponty tepsiben hozzávalók:

1 kg ponty 4

dl tejföl

10 dkg ementáli sajt

2 evőkanál liszt

2 db tojás

5 dkg margarin

4 gerezd fokhagyma

delikát ételízesítő

2 evőkanál almaecet

1 evőkanál pirospaprika

2 db babérlevél

1 evőkanál bazsalikom

őrölt fehér bors

Sajtos ponty tepsiben elkészítése:

A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítővel, borssal és a finomra vágott bazsalikommal.

Az így előkészített halat margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük.

Közben a tejfölt simára keverjük a tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés ételízesítővel. Hozzáadjuk a babérlevelet és az egészet a pontyra terítjük.

Közepesen meleg sütőbe tesszük.

Amikor a hal már majdnem megpárolódott, meghintjük reszelt sajttal és gyorsan rápirítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc