Boros narancskrémtorta hozzávalók:
1 sárga kerek piskótalap
3 db nagyobb narancs
3 egész tojás
15 dkg porcukor
1 dl édes fehér bor
15 dkg margarin
2 dl tejszín
csipetnyi só
1 teáskanál liszt
Boros narancskrémtorta elkészítése:
Egy narancs héját lereszelem, de vigyázok arra, hogy csak a sárga része kerüljön bele a tésztába, ellenkező esetben keserűvé válhat.
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a bort, majd egészen kis lángon, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzöm.
Ezután a margarint is hozzáadom és hagyom kihűlni.
Habosra keverem, és hozzáadom 2 narancs kis kockára vágott húsát.
A piskótát három lapba vágom, a lapokat megkenem a narancsos krémmel, majd a felsőt ráborítva, bevonom a keményre vert tejszínhabbal.
A harmadik naranccsal a torta tetejét díszítem.
0 hozzászólás