Boros narancskrémtorta hozzávalók:

1 sárga kerek piskótalap

3 db nagyobb narancs

3 egész tojás

15 dkg porcukor

1 dl édes fehér bor

15 dkg margarin

2 dl tejszín

csipetnyi só

1 teáskanál liszt

Boros narancskrémtorta elkészítése:

Egy narancs héját lereszelem, de vigyázok arra, hogy csak a sárga része kerüljön bele a tésztába, ellenkező esetben keserűvé válhat.

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a lisztet és a bort, majd egészen kis lángon, gyakori kevergetés mellett sűrűre főzöm.

Ezután a margarint is hozzáadom és hagyom kihűlni.

Habosra keverem, és hozzáadom 2 narancs kis kockára vágott húsát.

A piskótát három lapba vágom, a lapokat megkenem a narancsos krémmel, majd a felsőt ráborítva, bevonom a keményre vert tejszínhabbal.

A harmadik naranccsal a torta tetejét díszítem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc