Sajtos sült hal hozzávalók:
50 dkg mirelit vagy friss tonhal
8 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
só
szerecsendió
citromlé
Sajtos sült hal elkészítése:
A fölengedett tonhalat megsózzuk, citromlével megcsöpögtetjük, és 4 dkg vajjal kikent alufóliába csomagolva, a sütőben megsütjük.
Elkészítjük a mártást: 4 dkg vajat a liszttel meg a tejjel sűrűre főzünk, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját és azt a levet, amit a hal a sütés során a fóliába engedett, sót meg egy csipet reszelt szerecsendiót.
A halszeleteket tűzálló tálra fektetjük, leöntjük a mártással, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és a sütőben megpirítjuk.
Apróra vágott metélőhagymával meghintett főtt burgonyát adunk hozzá.
0 hozzászólás