Sajtos sült hal hozzávalók:

50 dkg mirelit vagy friss tonhal

8 dkg vaj

3 dkg liszt

2 dl tej

1 tojás

10 dkg reszelt sajt

szerecsendió

citromlé

Sajtos sült hal elkészítése:

A fölengedett tonhalat megsózzuk, citromlével megcsöpögtetjük, és 4 dkg vajjal kikent alufóliába csomagolva, a sütőben megsütjük.

Elkészítjük a mártást: 4 dkg vajat a liszttel meg a tejjel sűrűre főzünk, a tűzről levéve beletesszük a sajt felét, a tojássárgáját és azt a levet, amit a hal a sütés során a fóliába engedett, sót meg egy csipet reszelt szerecsendiót.

A halszeleteket tűzálló tálra fektetjük, leöntjük a mártással, a tetejére szórjuk a maradék sajtot, és a sütőben megpirítjuk.

 

Apróra vágott metélőhagymával meghintett főtt burgonyát adunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc