Canard l`Orange (narancsos kacsa) hozzávalók:
2 db bőrös kacsamell
0,5 dl Cointreau
1 dl szárnyas barnamártás
1 dl narancslé
só, bors
Canard l`Orange (narancsos kacsa) elkészítése:
A kacsamell bőrös oldalát beirdaljuk, sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Serpenyőben – a bőrös oldalával kezdve – elősütjük, majd középmeleg (150 – 180°C) sütőben készre sütjük.
A serpenyőből kivesszük a húst, s melegre tesszük.
A kiolvadt zsírt kiöntjük, a serpenyőt pedig a sütésnél képződött pörzsanyagokkal visszatesszük a tűzre, előbb a narancslikőrrel és narancslével leoltjuk, majd hozzáöntjük a barnamártást és átforraljuk.
A rézsútosan felszeletelt húst ezzel a mártással vonjuk be (nappírozzuk).
Ajánlott köret: pirított mandulás barnavajban átforgatott brokkoli és burgonyafánk
0 hozzászólás