Bolgár rizseshús hozzávalók:

40 dkg sertéshús

1 evőkanál olaj

1 teáskanál só

2 teáskanál édesnemes paprika

1/4 teáskanál bors

2 fokhagymagerezd

2 evőkanál paradicsompüre

1 l húsleves

1 zöld paprika

1 piros paprika

3 fej vöröshagyma

25 dkg hosszúszemű rizs

Bolgár rizseshús elkészítése:

A húst 2 cm-es daragokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk és fedő alatt puhára főzzük.

A paprikát négyfelé vágjuk, kimagozzuk és csíkokra szedjük. A hagymát megtisztítjuk és négybe vágjuk. A paradicsomot rövid időre a forró levesbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk és négybe vágjuk.

A rizst hozzáadjuk és felforraljuk. A paprikát és hagymát belekeverjük, és puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó öt percben tesszük hozzá. A rizseshúst keverés nélkül puhára főzzük, és végül ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc