Bolgár rizseshús hozzávalók:
40 dkg sertéshús
1 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 teáskanál édesnemes paprika
1/4 teáskanál bors
2 fokhagymagerezd
2 evőkanál paradicsompüre
1 l húsleves
1 zöld paprika
1 piros paprika
3 fej vöröshagyma
25 dkg hosszúszemű rizs
Bolgár rizseshús elkészítése:
A húst 2 cm-es daragokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk és fedő alatt puhára főzzük.
A paprikát négyfelé vágjuk, kimagozzuk és csíkokra szedjük. A hagymát megtisztítjuk és négybe vágjuk. A paradicsomot rövid időre a forró levesbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk és négybe vágjuk.
A rizst hozzáadjuk és felforraljuk. A paprikát és hagymát belekeverjük, és puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó öt percben tesszük hozzá. A rizseshúst keverés nélkül puhára főzzük, és végül ízesítjük.
0 hozzászólás