Mákos kocka hozzávalók:

Tészta

20 dkg liszt

15 dkg vaj, vagy margarin

1 tojássárga

4 evőkanál víz

Töltelék

40 dkg darált mák

35 dkg cukor

Mákos kocka elkészítése:

A lisztet a vajjal, a tojássárgájával és a vízzel összegyúrjuk. Két cipóba osztjuk és 1 óráig hideg helyre tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket.

A darált mákot a cukorral, a vízzel, a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, tűzről levéve langyosra hűtjuk. Hozzákeverjük egyenként a 3 tojássárgát, a citrom héját és levét, majd a felolvasztott vajat, végül a 4 tojásfehérje keményre vert habját.

Az egyik cipót kinyújtva tepsibe tesszük, ráöntjük a mákos keveréket, egyenletesen elsimítjuk és lefedjük a második kinyújtott lappal. Villával megszurkálva tojással kenve, előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük.

Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc