Banános gyümölcskenyér hozzávalók:
2,5 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 csomag sütőpor
4 tojás
2 evőkanál rum
2-3 banán
aszalt gyümölcsök ízlés szerint
Banános gyümölcskenyér elkészítése:
A banánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.A tojásokat egyenként dolgozzuk bele a tésztába. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a rumot, majd belekeverjük a banánt és az aszalt gyümölcsöket is.
Kivajazott őzgerincformába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Néhány percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl. A tetejét porcukorral meghintve szeletekre vágva tálaljuk.
0 hozzászólás