Banános gyümölcskenyér hozzávalók:

2,5 dkg vaj vagy margarin

15 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg liszt

5 dkg étkezési keményítő

1 csomag sütőpor

4 tojás

2 evőkanál rum

2-3 banán

aszalt gyümölcsök ízlés szerint

Banános gyümölcskenyér elkészítése:

A banánt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.A tojásokat egyenként dolgozzuk bele a tésztába. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a rumot, majd belekeverjük a banánt és az aszalt gyümölcsöket is.

Kivajazott őzgerincformába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Néhány percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra borítjuk és megvárjuk, míg teljesen kihűl. A tetejét porcukorral meghintve szeletekre vágva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc