Mákos torta hozzávalók:
22 dkg cukor
6 dkg vaj
2 tojás
1 csomag vaniliás cukor
citromlé
15 dkg darált mák
22 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
6 evőkanál tej
pikáns lekvár
fél dl rum
Máz
15 dkg porcukor
8 dkg csokoládé
3-4 evőkanál forró víz
Mákos torta elkészítése:
A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaniliás cukrot és a darált mákot, azután a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Mindezt jól kikeverjük és kikent, lisztezett formában megsütjük. Lassan, közepes hőfokon süssük.
Ha kihűlt, a mákos tésztalapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal, megkenjük lekvárral és az egészet bevonjuk a csokimázzal.
A porcukrot a forró vízzel és a puhított csokoládéval jól kikeverjük, hogy szép sima legyen, majd a tortára öntjük és megszárítjuk.
Természetesen a torta díszíthető mással is ízlés szerint.
0 hozzászólás