Mákos torta hozzávalók:

22 dkg cukor

6 dkg vaj

2 tojás

1 csomag vaniliás cukor

citromlé

15 dkg darált mák

22 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

6 evőkanál tej

pikáns lekvár

fél dl rum

Máz

15 dkg porcukor

8 dkg csokoládé

3-4 evőkanál forró víz

Mákos torta elkészítése:

A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaniliás cukrot és a darált mákot, azután a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet.

Mindezt jól kikeverjük és kikent, lisztezett formában megsütjük. Lassan, közepes hőfokon süssük.

Ha kihűlt, a mákos tésztalapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal, megkenjük lekvárral és az egészet bevonjuk a csokimázzal.

A porcukrot a forró vízzel és a puhított csokoládéval jól kikeverjük, hogy szép sima legyen, majd a tortára öntjük és megszárítjuk.

Természetesen a torta díszíthető mással is ízlés szerint.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc