Sertésborda nagydobosi sütőtökkel hozzávalók:

4 szelet csontos sertésborda

só, bors

40 dkg nagydobosi sütőtök

1 vastagabb póréhagyma

1 nagy piros húsú paprika

4 evőkanál olaj

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

2 gerezd fokhagyma

1 csokor snidling

1 evőkanál szójaszósz

1 késhegynyi chili

Sertésborda nagydobosi sütőtökkel elkészítése:

A sertéshúst leöblítjük, kissé kiverjük, besózzuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és keskeny csíkokra vágjuk. A pórét és a paprikát 2 cm-es csíkokra aprítjuk. A hússzeleteket megszórjuk őrölt borssal, gyömbérrel, és 2 evőkanál felforrósított olajban, mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük.

Áttesszük a húst egy másik edénybe, lefedjük, melegen tartjuk. A pecsenyeléhez adjuk a maradék olajat, rádobjuk a zöldséget és erős tűzön 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a vágott snidlinget, a szójaszószt és a chilit, s mérsékelt tűzön további 5 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Végül a sertéshúst ezzel a raguval tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc